Avonturen in 6AB (17/09)

Beste ouders,

Wij zijn er in het 6e al goed ingevlogen. We zijn 1 september gestart met veel info in de voormiddag en een gezellig hoekenwerk in de namiddag waarbij de leerlingen al enkele dingen mochten maken voor het schooljaar (zoals een bladwijzer in thema, een medaille van het jaarthema en een leuk spelletje om elkaar nog wat beter te leren kennen. Gelukkig was het dan al weekend en konden we even bekomen.

De eerste 2 weken zijn ondertussen al voorbij gevlogen en de meeste beginnen het ritme van de school terug gewoon te worden. Nog enkele slaapkopjes die 's morgens moeilijk in gang geraken, maar dat went misschien wel nooit :).

Onze nieuwe agenda is ondertussen ook al ingeburgerd. Hopelijk vindt iedereen er zijn draai in! Wij zijn als juffen alvast heel enthousiast. Mochten jullie toch nog vragen of bedenkingen hebben, noteer het gerust in de agenda.

Je zal merken dat er steeds een vast stramien zit in het huiswerk van Frans en spelling. Wij geven ook steeds alle taken mee op maandag en het is aan de leerlingen om deze taken te plannen en te spreiden over de week. Wij weten dat het niet evident is en zetten heel hard in op leren leren in het 6e leerjaar. Dit is een belangrijke attitude die ze moeten leren naar volgend jaar toe.

Mogen wij vragen om zeker een blauwe, groene en rode balpen ter beschikking te hebben thuis? Wij vragen nl om de kleuren van de agenda ook te respecteren in hun werkplanning (nl. blauw = taken / groen = studeren / rood = vrije tijd). 

Ondertussen staat ook de eerste wiskundetoets gepland. Daarvoor krijgen de leerlingen steeds een oefentoets mee naar huis. Deze oefentoets is bijna identiek aan de echte toets én is dus zeer belangrijk dat ze alles goed begrijpen. Eén dag voor de toets wordt afgenomen, plannen wij altijd een vragenuurtje in de klas. Daarbij wordt de oefentoets vraag per vraag overlopen, klassikaal verbeterd en is er ruimte voor meer uitleg indien er vragen zouden zijn. Het is dus belangrijk om dit vragenuurtje dan ook voor te bereiden. Dit komt ook elk blok terug en worden de leerlingen wel snel gewoon. De correctiesleutel zetten wij enkele dagen voor het vragenuurtje online op teams indien leerlingen al willen verbeteren. Waar wij beseffen ook dat het voor ouders wel handig is om de correctie voor zich te hebben als ze willen helpen ;).

Teams is een communicatiemiddel dat in het 6e leerjaar frequent wordt gebruikt. Wij verwachten dan ook dat de leerlingen minstens 2x in de week inloggen en Teams eens checken.

Binnenkort is het de bedoeling dat de leerlingen van het 6e jullie langs deze weg een beetje op de hoogte houden van het reilen en zeilen in L6. 

Foto's van onze avonturen kan je steeds bekijken via het tabblad 'Foto's' bovenaan.

Nog een fijne zondag en tot morgen allemaal! 💚

Groetjes,

De juffen 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Foto's en filmpjes afscheidsavond 2022

GEZOCHT: Fietsbegeleiding Pius X

Avonturen in 6AB (24/09)