Avonturen in 6AB (24/09)

 Beste ouders,

We naderen het einde van de eerste maand. Dat betekent ook dat de eerste thema's van Taal, spelling en wiskunde bijna rond zijn en worden gevolgd door een toets. Toetsen krijgen de leerlingen altijd minstens een week op voorhand meegedeeld. Zij hebben hier dus ruim de tijd voor om te studeren. Wij hopen met deze tijd dat ze de leerstof spreiden. Daar moeten ze rekening mee houden in hun planning en dat is niet evident. Net zoals de 3 kolommen van Frans en de 3 kolommen moeilijke woorden van spelling is het veel leerrijker om deze te spreiden in de week en niet allemaal de avond voor de toets te moeten maken ;). 

Wij vragen aan de leerlingen elke maandag om de werkplanning in hun agenda te maken. Dit is voor sommigen zeker niet makkelijk en zij zullen daar alle hulp bij kunnen gebruiken. Weet wel dat wij in het 6e leerjaar nog veel gaan werken rond 'leren plannen' en dat deze wekelijkse oefening een hulpmiddel is om het te leren. De ene zal er sneller mee weg zijn dan de andere, maar het is een leerproces. Wij verwachten niet dat zij nu al goeie planningen maken. MAAR wij verwachten wel dat ze hun agenda goed invullen en elke dag nakijken. Ook aan jullie vragen wij om elke dag de agenda te bekijken en te handtekenen. Wij kunnen altijd nog een boodschap of een vraag stellen via 'heen en weer'.

Leer je zoon/dochter dus zeker ook om elke dag naar de agenda (links) te kijken om te checken of zij klaar zijn voor die dag. De planning (rechts) is vaak nog niet 100% betrouwbaar :). Vanaf morgen zullen wij ook strenger toezien op het huiswerk, want wij merken dat het nodig is om dit goed op te volgen.

De leerlingen krijgen vanaf nu ook een printscreen van de agenda te zien op teams. Mogelijks hebben ze iets verkeerd overgeschreven of niet volledig correct of kunnen sommigen hun handschrift niet meer goed lezen :). Vandaar dat wij de agenda ook op teams zetten, ook voor jullie handig om op deze manier goed te kunnen opvolgen. Eénmalig plaatsen we de agenda ook hier.

De toetsenmap gaat elke vrijdag mee naar huis (en enkel op vrijdag). Graag deze handtekenen en maandag zeker terug meegeven.

Mogen wij ook vragen om bij ziekte of afwezigheid in eerste instantie het secretariaat te verwittigen? Zij zullen ons daarop verwittigen, maar het is vooral belangrijk ivm de maaltijden.

PS: Belangrijke info:

Dinsdag: schoolfotograaf.

Woensdag: Dag van de sportclub

Groetjes,

De juffen

Reacties

Populaire posts van deze blog

Foto's en filmpjes afscheidsavond 2022

GEZOCHT: Fietsbegeleiding Pius X