Vooruitblik

Beste ouders,

Graag geven we al wat extra informatie mee over de komende weken. 

De Sint komt langs op onze school op dinsdag 5 december. De goede lieve man komt zeker ook langs in het 6e leerjaar, want ook onze grote kapoenen krijgen nog graag een cadeautje en een chocolaatje. Als ze braaf zijn geweest natuurlijk ...

KERSTMARKT: Als de Sint is gepasseerd, dan maken wij ons stilaan klaar voor het kerstfeest op school. Dit jaar is het terug kerstmarkt en dat belooft een gezellige avond te worden. Noteer alvast vrijdag 15 december in jullie agenda en kom genieten van al dat lekkers! In 6A maken ze croque-monsieurs om de kleine honger te stillen (+ een kerststukje) en in 6B maken ze lekker kerstkoekjes die je kan opeten als dessertje of kan meenemen naar huis of misschien zelf cadeau kan doen aan iemand ;).

OPROEP 6A:

Wie nog kleine kerstspulletjes heeft die we kunnen gebruiken in ons kerststukje, mag die altijd meebrengen.

OPROEP 6B:

Op donderdag 14/12 van 13u15 tot 15u35 bakken we kerstkoekjes in de refter. Hiervoor zijn we nog op zoek naar enkele ouders die een groepje willen begeleiden bij het maken / bakken van de koekjes. (kinderen krijgen hier ook een briefje voor mee naar huis). + meebrengen: kookschort en deegroller (indien ze dit hebben).

KERSTBOOM: In de klas zetten we natuurlijk ook onze mooiste boom op. Iedereen mag een ornament van thuis meebrengen en zo wordt onze klasboom een mooie creatie met iets persoonlijks van ons allemaal <3. 

KERSTFEESTJE: Op vrijdag 22/12 gaan wij de vakantie in met een gezellig kerstfeestje in de klas. Wij leren binnenkort over kansarmoede en ook om een beetje verspilling tegen te gaan, gaan wij dit jaar een cadeautje ruilen. De leerlingen trekken binnenkort een naampje en doen zo aan 'secret santa' in de klas. Het is de bedoeling dat ze thuis uit hun eigen spulletje iets zoeken wat zij graag cadeau willen doen aan hun getrokken naampje. We houden het klein en zijn blij met alles wat we krijgen ;).

DESSERTENBUFFET: Om het extra gezellig te maken, mag natuurlijk een hapje en een drankje niet ontbreken. Daarom doen we graag een oproep aan mama, papa's, oma's en opa's die graag bakken en voor ons iets lekkers willen maken. Zo maken we een lekker dessertenbuffet voor de beide klassen en kunnen de leerlingen komen aanschuiven voor iets lekkers. Hiervoor geven we binnenkort nog een briefje mee met wat extra uitleg.

PS: Alle schoolfoto's werden reeds uitgedeeld. Sommige leerlingen hadden de indruk dat ze wel nog foto's moesten krijgen, maar alles is verdeeld. Controleer zeker nog eens goed uw mail, want na de online bestelling hebt u een bevestiging gekregen van uw bestelling. Bij bestellen kan nog steeds via dezelfde code.

Foto's kan je nog steeds hier bekijken of via de pagina 'foto's'.

Vele groetjes,

De juffen



Reacties

Populaire posts van deze blog

Foto's en filmpjes afscheidsavond 2022

GEZOCHT: Fietsbegeleiding Pius X

Avonturen in 6AB (24/09)