Naar het secundair onderwijs 2


Beste ouders,

 

Volgend schooljaar maakt uw zoon of dochter de overstap naar het secundair onderwijs. De basisschool zal via het werkboekje ‘Op stap naar het secundair onderwijs’ de nodige aandacht besteden aan het keuzeproces bij de overgang naar dat secundair onderwijs.

 

Daarnaast komt er ook een CLB-medewerker uitleg geven in de klas over hoe het secundair onderwijs werkt.

 

Voor uw zoon of dochter zal het infomoment plaatsvinden op 29 februari 2024 om 13u30 in hun klaslokaal.

 

Voor ouders organiseren wij regionaal verschillende infomomenten rond hetzelfde thema. Een overzicht daarvan kan je terugvinden via infomomenten.vclbwaasdender.be. Graag nodigen wij jullie vriendelijk uit op één van deze sessies.

 

Bovendien is er op 29 februari 2024 om 20u een digitale infosessie gepland rond dit thema.

 

Een CLB-medewerker zal daar meer uitleg geven over de structuur van het secundair onderwijs, iets vertellen over het keuzeproces en hulpmiddelen aanreiken. Ook het vernieuwde aanmeldings- en inschrijvingssysteem voor 1A en 1B wordt besproken.

 

Graag willen wij ook de website www.onderwijskiezer.be meegeven, hierop vindt u meer informatie over de structuur en de mogelijkheden in het secundair onderwijs. Uw zoon of dochter maakte hiermee in de klas ook al kennis.

 

Voor verdere vragen mag u ons altijd contacteren. Het is ook mogelijk om inhoudelijke vragen te stellen via www.clbchat.be.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Het VCLB-team Waas & Dender,
vestiging Lokeren

 

 

 

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Foto's en filmpjes afscheidsavond 2022

GEZOCHT: Fietsbegeleiding Pius X

Avonturen in 6AB (24/09)